Seks met je ex, verstandig of niet?

Over het algemeen word er meestal geroepen dat je beter geen seks kunt hebben met je ex. Je hart zal gebroken worden en het verdriet terug keren. Er bestaat zelfs een 30-dagen regel: een periode waarin je beter al het contact met je ex kunt vermijden. Seks is vaak geweldig geweest. Door 30 dagen je ex op geen enkele wijzen te spreken, appen, mailen of te zien, zou je hem of haar beter kunnen vergeten.

30 dagen vol verdriet en huilbuien, maar daarna ben je wel over hem heen. Volgens de meeste is seks met je ex dan ook echt iets wat je totaal niet moet doen omdat het alleen maar meer verdriet op zou leveren. Weer een teleurstelling denken de meeste. Vaak is het al moeilijk genoeg om af te kicken van een ex, er mee het bed in duiken zal dan echt niet helpen. Wetenschappers hebben echter met recent onderzoek aangetoond dat de realiteit anders is!

Met je ex de lakens delen

Maar soms ben je eigenwijs, kun je die ex maar niet vergeten. Jullie hadden zulke goede seks, dat wil je nog eens beleven, al is het maar 1 enkele keer. Is het dan verstandig om het wel of niet te doen? Want blijft het bij die ene keer of komen er meerdere momenten? Jullie zijn natuurlijk erg vertrouwd aan elkaar.

Voor wie zijn of haar ex niet kan vergeten hebben we goed nieuws. Nieuw onderzoek suggereert namelijk dat het wel mag. Waar we eerst altijd dachten dat se met je ex negatief werkte en meer verdriet op kon wekken, heeft recent onderzoek uitgewezen dat dit geheel niet het geval is. Integendeel, het zou je kunnen helpen om sneller over je ex heen te geraken.

Onderzoekers hielden een experiment en kwamen tot de verbazingwekkende ontdekking dat seks met je ex nog helemaal niet zo verkeerd is. Het zou je juist weer dat gelukzalige gevoel kunnen geven waardoor je alles positiever en makkelijker aan kunt. Wetenschappers hebben dit met een experiment aan kunnen tonen.

Het experiment uitgevoerd

Het experiment richtte zich op 113 mensen die onlangs hun relatie hadden verbroken. Hun werd gevraagd een formulier met vragen in te vullen waar uiteraard de vraag of ze onlangs het bed hadden gedeeld met hun ex, ook stond. Ook de vraag of ze zich emotioneel gehecht voelde aan hun ex ontbrak niet. De deelnemers werden op de fout gevolgd.

In het tweede experiment werd de deelnemers gevraag om daadwerkelijk sekscontacten met ex-partners en eventuele pogingen daartoe te melden. Men werd 2 maanden na de breuk gevraagd of zij nog steeds emotioneel gehecht waren aan hun ex.

Het resultaat is verbazend

Het resultaat was zeer opmerkelijk te noemen. Eigenlijk ging het direct in tegen het advies om geen seks met je ex te hebben en hem te vergeten. Uit het onderzoek kwam naar voren dat het hebben van seks met je ex op zowel korte termijn als op lange termijn geen vervelende gevolgen heeft.

Het bleek zelfs dat de dag nadat de deelnemers seks hadden gehad met hun ex, ze veel vrolijker waren en beter presteerde op hun werk of studie. Ze gingen positiever door het leven en ook de verbroken relatie bleek beter te verwerken. Natuurlijk is er geen reden om seks met je ex te hebben als je dat niet wilt.

Maar om het nu direct uit de weg te gaan hoeft ook niet. De seks met je ex kan dus een positieve uitwerking hebben op je dagelijkse bezigheden en op de verwerking van de breuk, zover is wel duidelijk geworden uit het onderzoek.

Meer geile datingsites