Beste Gay Dating Apps vs. Beste Gay Dating Sites

Beste Gay Dating Apps vs. Beste Gay Dating Sites

Ondanks dat het eerste homohuwelijk in Nederland pas voltrokken werd op 1 april 2001, is online gay dating in de loop der jaren uitgegroeid tot een populaire vorm van daten. Bijna net zo populair als dating voor hetero singles. Hierdoor ontstonden snel Dating Apps. Dit kan uiteraard met de acceptatie van de omgeving te maken hebben, aangezien de drempel om in het openbaar te daten hoger kan zijn vergeleken met hetero singles.

Na de opkomst van Gay Dating Sites, zijn er in de afgelopen jaren ook een hoop Gay Dating Apps bijgekomen. Wat zijn de verschillen in daten en hoe is je kans op slagen het grootst? Op een Gay Datingsite, of via een Gay Dating App?

Gay Datingsites

Er zijn verschillende soorten Gay Datingsites ontstaan in de loop der jaren. Zo zijn er serieuze Gay Dating Sites, waar serieuze singles op zoek zijn naar een serieuze relatie. Ook heb je de minder serieuze Gay Dating Sites, waar mannen voornamelijk op zoek zijn naar een Gay seks date. Doordat er in de loop der jaren zoveel verschillende Gay Datingsites zijn ontstaan, gericht op zoveel verschillende soorten dating en gays, kan je zeker stellen dat er voor iedereen wel een goede gay dating site tussen zit. De Gay Dating Sites hebben als voordeel dat je er niets voor hoeft te downloaden, en dus doorgaans ook minder risico hebt op virussen en problemen naar aanleiding van het downloaden van een Gay Dating Apps.

Uiteraard hoeft dit niet per sé berust te zijn op een slechte kwaliteit App, of een kwaadwillende ontwikkelaar. Ook kan het simpelweg in de techniek zitten, waardoor de software die je op je telefoon of tablet installeert vatbaarder is voor virussen of crashes. Dit heeft dan direct ook invloed op de rest van je systeem. Daarnaast heb je voor Gay Dating Sites natuurlijk geen (smart) phone, tablet of ander slim mobiel apparaat nodig. De Datingsites zijn gewoon te bereiken via je computer of laptop.

Gaypret Dating Site

Dé Gatpret Dating Site van het moment is gaypret.nl. Hier kun je op laagdrempelige wijze in contact komen met andere gays die op zoek zijn naar een hete gay date. Deze site is vooral voor mannen op zoek naar (jongere of oudere) mannen. Hier maak je in het begin een voorselectie, je geeft aan of je op zoek bent naar jongere of oudere mannen. Desalniettemin kan je uiteraard na het registreren altijd je zoekfilters aanpassen, om toch te kijken wat voor andere mannen er verder op de site staan. Vaak zijn mannen hier opzoek naar een seksdate.

De site is gemaakt voor serieuze homoseksuele mannen, op zoek naar een serieuze date of relatie. Natuurlijk zal het je ook lukken om een one night stand af te spreken.

Gay Dating Site voor Seks

Wanneer je op zoek bent naar een Gay Seks Date dan loont het zeker de moeite om te kijken op Gaybuddy.nl. Dit is dé Gay Dating Site als het op Seks Dates aankomt. Je vindt hier veel gelijkgestemden op zoek naar een, of meerdere, spannende date(s).

Naast het gemak waarmee je je inschrijft op deze site, onderscheiden ze zich op unieke wijze. Je kan namelijk gebruik maken van de telefonische helpdesk, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je vastloopt. Je kan altijd terecht bij de helpdesk, wanneer je vragen hebt over een date, of wanneer je tips wilt voor je gesprek.

Lukt het daten even niet, of heb je wel gesprekken, maar geen dates? Ook dan kan je bij de helpdesk terecht. Vaak zijn er nuttige tips, welke je over het hoofd hebt gezien, waardoor je je online zichtbaarheid vergroot. Door deze tips toe te passen, kan je vrij snel rekenen op leuke gesprekken, of misschien zelfs wel een date op korte termijn!

Gay Dating Tips

Enkele Gay Dating Tips, die je zeker niet mag vergeten voor je op date gaat!

1. Zet je Dating Notificaties uit, ook als je je date via een Dating medium hebt gevonden. Niets is zo irritant als notificaties geluiden, waarvan je weet van welke site of app ze zijn.
2. Voeg je date nog niet op Facebook of andere Social Media toe, voor je daadwerkelijk op date bent geweest. Bekijk eerst eens of jullie wel echt bij elkaar passen.
3. Noem iemand bij zijn naam, al zijn er genoeg termen in de Gay scene. Noem iemand geen Twink of bear, zeker niet wanneer je degene voor het eerst ziet en niet weet wat je kan zeggen.
4. Ben je enkele jaren ouder dan je date en boven de 30? Verbaas je er dan niet over als je date je daddy of papa noemt.
5. Als je ervoor kiest om actuele gebeurtenissen te bespreken, vermijd dan alles wat zo controversieel is dat potentiële chemie wordt vernietigd, zoals de Krim, de werkprestaties van Obama, of de relevantie van “Looking” van HBO.

Gay Dating Apps

Naast de Gay Dating Sites zijn er ook nog de Gay Dating Apps. Wat is het exacte verschil? Gay Dating Apps zijn doorgaans alleen beschikbaar op mobiele apparaten, waar sites geoptimaliseerd zijn voor gebruik op mobiele apparaten. De sites zijn daarnaast ook via je computer of laptop beschikbaar, Dating Apps zijn dit vaak niet.

Waar je uiteindelijke keuze op uit komt, hangt er vooral vanaf op welk apparaat je voornamelijk wilt gaan daten. Apps hebben vaak de mogelijkheid om gemakkelijk in te loggen door je Facebook gegevens beschikbaar te stellen bijvoorbeeld. Hier is het maar net de vraag hoe open je wilt zijn met deze vorm van dating.

Grindr Dating App

De Grindr Dating App is één van de meest bekende apps wanneer het aankomt op het eenvoudig regelen van afspraken via mobiele apparaten. Door de lage drempel is het een kwestie van de Dating App installeren, en direct van start gaan met mensen in de buurt vinden die ook op zoek zijn naar een date. Een leuke vorm van Gratis Gay Dating.

Ons oordeel

Naar wat voor soort dating medium je ook op zoek bent, je vindt tegenwoordig alles wat je wilt online. Zowel in de vorm van een app, als in de vorm van een dating site. Een Gay Dating Site is echter in de meeste gevallen wel net even iets discreter dan een app. Een Dating App moet je verwijderen als je het onopvallend wilt laten verlopen, een Gay Dating Site kan je simpelweg wegklikken of alleen bezoeken wanneer het jou uitkomt.